U Njujorku predstavljena fruškogorska vina

Na svetskoj izložbi „Vinexpo America | Drinks America 2023“ u Njujorku, 8. i 9. marta predstavilo se šest vojvođanskih vinarija: „Bjelica“, „Chichateau“, „Deurić“, „Erdevik“, „Imperator“ i „Kovačević“, saopštila je Razvojna agencija Vojvodine (RAV).

Oni su dodali da su se vina sa Fruške Gore i okoline prestavila sa još 440 izlagača iz 32 zemlje, dok je region Vojvodine na ovoj specijalizovanoj izložbi predstavljen prvi put.

Sanda Emini, savetnica za strane investicije u RAV-u, kaže da je bio je veliki izazov organizovati nastup, ali da su bili motivisani iz više razloga.

– Tržište alkohola je najbrže rastuće tržište na svetu. Tržište Amerike je zahtevno, ali veliko. Njujorški sajam, namenjen isključivo profesionalnim kupcima, distributerima i agentima, dakle visoko zahtevnim profesionalni kupcima, ali Vojvodina ima vinarija koje mogu da odgovore ovim izazovima – rekla je Emini.

Ona je istakla da su u toku sajma organizovali i Master class – specijalizovani dogadjaj promocije i degustacije vina.

Direktor i glavni enolog vinarije „Deurić“ Mirko Niškanović, kaže da je nastup na ovom sajmu bio dragoceno iskustvo.

Direktor vinarije „Erdevik“ i suvlasnik vinarije „Chichateu“ Đorđe Stojšić naglašava da je važno to što su se vinari predstavljali zajedno.

– Ovo je bilo više nego dobro za nas, jer smo se pojavili kao grupa vinarija, imali smo i Master class i zajednički štand šest vinarija, tako da smo privukli veću pažnju, bolje nego da je neka vinarija išla sama – rekao je Stojšić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: