Okrugli sto “Otpadno ulje – sirovina ili otpad”

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg, učestvovao je na Okruglom stolu „ Otpadno ulje – sirovina ili otpad “, koji se održao u Privrednoj komori Vojvodine, u organizaciji Saveta za cirkularnu ekonomiju PKV-a i Inženjera za zaštitu životne sredine.

Učesnici ovog skupa bili su predstavnici Privredne komore Vojvodine, Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Avista Oil Srbija, Lafarge Srbija i udruženje NALED, sa ciljem aktuelizacije stanja u oblasti prikupljanja otpadnih mineralnih i sintetskih ulja.

„U današnje vreme otpadna ulja, kao velika količina generisanog opasnog otpada predstavljaju problem u čitavoj zemlji. Postoji  tek mala količina zbrinutog otpada takve vrste. Pokrajinski sekretarijat će u narednom periodu pokrenuti projekta koji će imati za cilj da ovu vrstu otpada približi sakupljačima. Životna sredina se posle zagađenja teško vraća u prvobitno stanje. Privredna komora Vojvodine svakako treba da da pun doprinos aktivnom doprinosu privrede, jer je ona generator industrijskog otpada, kako bi se dobili adekvatni podaci“, rekao je Erceg.

Pokrajinski sekretar Nemanja Erceg, je svojim izlaganjem ukazao na trenutno stanje sistem a upravljanja otpadnim mineralnim i sintetskim uljima na teritoriji AP Vojvodine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: