U nedelju u Narodnom pozorištu druge Kikindske tamburaške svečanosti

KIKINDA – Nakon što je prošle godine prvi put održan festival u organizaciji Kulturnog centra Kikinda, sa željom da proširi svoj program, ali i da obogati kulturni sadržaj u Kikindi, u nedelju 28. maja u Narodnom pozorištu biće održane Kikindske tamburaške svečanosti, po drugi put.

Prema rečima v.d. direktora Kulturnog centra Marka Markovljeva, ideja da se Festivalom stvori novi muzički događaj je uspešno realizovana.

„Vojvodina je kolevka tamburaške muzike, a Kikinda je grad u kojem se ova vrsta muzike neguje više od jednog veka. Želja nam je da okupimo dobre muzičare, da stvorimo nešto novo i da Kulturni centar ima još jedan muzički festival kojim može da se podiči“, istakao je Markovljev.

Prema propozicijama Festivala, na njemu mogu učestvovati mali sastavi, do osam ljudi,  od kojih će žiri izabrati tri, koji će se predstaviti programom do 15 minuta trajanja, koji bi trebalo da obuhvati četiri do pet kompozicija vokalnog tipa, instrumentalnog i barem jedna tradicionalna numera.

Biće dodeljene nagrade i izabraće se i najbolji instrumentalista, odnosno laureat Festivala, koji će poneti plaketu „Živica Grastić“. Žiri čine Dubravko Isakov – Cicko, Zoran Bugarski – Brica i Branimir Jovanović. Laureat Festivala kao nagradu dobiće tamburu, koju će izraditi graditelj tambura iz Kikinde Miloš Janković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: