logo transparend vojvodina uzivo

U nedelju u Kruščiću Opštinska smotra recitatora

KRUŠČIĆ – U sali Kulturno-umetničkog društva „Kruščić“ u Kruščiću, u nedelju, 24. marta, sa početkom od 17 časova, održaće se Opštinska smotra recitovanja „Maksim Jeknić“. U programu, kao i do sada, učestvuju najbolji recitatori iz opštine Kula po plasmanu sa mesnih smotri, te će tako nastupiti 36 recitatora, od čega 11 u mlađem uzrastu, 15 u srednjem i 10 u starijem uzrastu.

Takmičari mlađeg uzrasta (od 1. do 4. razreda osnovne škole) koji su obezbedili plasman na Opštinsku smotru su: iz Sivca Stefan Peruničić, iz Crvenke Nina Tomić, iz Lipara Marija Jaramaz, iz Kruščića Filip Varga, iz Ruskog Krstura Kristina Ramač, Oleg Katona i Mihaela Malacko i iz Kule Nevena Petrović, Veljko Savić, Matija Tokarek i Mia Kecmanović.

Kada je reč o takmičarima srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda osnovne škole), na Opštinsku smotru plasirali su se: iz Sivca Miona Jovišić, Lena Cvetković i Dijana Romić, iz Crvenke Vladimir Milovančev, iz Lipara Marija Đuričić, iz Kruščića Nikola Lojpur, iz Ruskog Krstura Milena Ramač i Isak Novta i iz Kule Nađa Ninkov, Patricija Vojčena, Laura Afić, Una Pirožek, Ivana Ivanković, Mihajlo Tokarek i Luka Šćepanović.

Naposletku, takmičari starijeg uzrasta koje ćemo čuti na Opštinskoj smotri su: iz Ruskog Krstura Ema Živković, Jana Varga i Aleksandar Plankoš i iz Kule Petar Tomić, Vidak Sekulić, Petronela Fenjveši, Sara Nikolić, Luka Nogavica, Vasilisa Mićanović i Sara Krupljanin.

Selektor Smotre je Predrag Momčilović, glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i profesor na Akademiji umetnosti, a gosti smotre biće književnik David Dako Kecman i kantautor Ivica Leščešen.

Organizatori Smotre su Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula, KUD „Kruščić“, OŠ „Veljko Vlahović“ iz Kruščića i Mesna zajednica „Kruščić“, a pokrovitelj Smotre je opština Kula.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.