logo transparend vojvodina uzivo

Opštini Kula 22,8 miliona za realizaciju projekata zaštite životne sredine

KULA – Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović i predstavnicima još 65 lokalnih samouprava.

Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa, za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih ložišta i uklanjanje divljih deponija, a opština Kula uzela je učešće na sva tri konkursa.

Po Javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2024. godini, koji će omogućiti smanjenje ispuštanja zagađujućih supstanci u životnu sredinu, iz kotlarnica za grejanje u okviru objekata koji su u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava, s ciljem unapređenja kvaliteta vazduha, preduzimanja preventivnih mera u segmentima značajnim za zaštitu vazduha od zagađenja i zaštite i unapređivanja životne sredine za projekat „Smanjenje zagađenja vazduha u opštini Kula smanjenjem emisije CO2 u centru naseljenog mesta Crvenka i Ruski Krstur, nabavkom i izgradnjom gasnih kotlarnica u Domu zdravlja u Crvenki i OŠ „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu“, Kuli je opredeljeno 16 miliona dinara.

Za projekat smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta dodeljeno je 4 miliona dinara, a za projekat prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja na teritoriji opštine Kula 2,8 miliona dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.