logo transparend vojvodina uzivo

,

U Kovinu organizovana Trka za srećnije detinjstvo

KOVIN – Pod pokroviteljstvom predsednice opštine Kovin Sanje Petrović, Crveni krst Kovin i Opštinska uprava su i ove godine u toku realizacije lokalnog programa Dečje nedelje organizovali tradicionalnu „Trku za srećnije detinjstvo“.

Trka je organizovana u saradnji sa svim osnovnim školama sa teritorije opštine Kovin, Predškolskom ustanovom „Naša radost“, uz podršku Centra za kulturu.

Učesnici Trke okupili su se ispred zgrade Crvenog krsta i prodefilovali Cara Lazara ulicom, do platoa ispred Doma kulture. Simbolično, početak Trke označili su golubovi kovinskih golubara, koji su poleteli sa najlepšim porukama za mir, zdravlje i sreću. Organizovane su najpre dve trke u kojima su nastupili najmlađi drugari iz PU „Naša radost“.

Nakon toga, redom su startovale trke za sve kategorije osnovaca.

 

 

Specijalnu nagradu poneo je učenik 8. razreda „Desankine“ škole, Mihajlo Manić, koji je, iako dete sa posebnim potrebama, zajedno sa nastavnikom i nekoliko drugara istrčao kompletnu stazu trke uz gromke aplauze publike i pokazao koliko su istrajnost i podrška vršnjaka, škole i zajednice važni i kako se brišu razlike među ljudima dobre volje.

Najuspešnijima (tri prvoplasirana u svakoj od kategorija), nagrade su uručili predsednik Crvenog krsta Kovin, Prim. dr Sveto Vukadinović, sekretar CK Kovin Velinka Fara i u ime opštine Milan Milovanov, pomoćnik predsednice opštine za regionalni razvoj, lokalnu samoupravu, i informacione tehnologije.

 

 

Iz organizacionih razloga, „Zmajevci“ ovoga puta nisu stigli na vreme na start opštinske trke, ali su im organizatori obezbedili nadmetanje na nivou škole (s obzirom da su učitelji doveli decu nižih razreda) na stazi Trke za srećnije detinjstvo u pešačkoj zoni u centru i najboljima među njima podeljene su diplome.

Predstavnicima svih škola uručene su statue-zahvalnice Crvenog krsta, kao i predstavnicima opštine, organizacija i ustanova koje pružaju podršku tokom manifestacije.

 

 

S obzirom da je osnovni moto trke „Imamo cilj – dođi na start“, na kraju su svi proglašeni pobednicima i nagrađeni druženjem na otvorenom, uz krofne i čaj, pripremljene u kuhinji Crvenog krsta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.