Obeležena Dečja nedelja u Kovinu: Šta detetu treba da raste do neba

KOVIN – U Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu i ograncima nizom aktivnosti obeležena je Dečja nedelja. Ove godine akcenat je bio na prvacima i predškolcima, u cilju popularizacije knjige i čitanja.

“Tokom prošle sedmice bilo je veselo i razdragano u društvu naših najmlađih i najslađih čitaoca. Prijem prvaka i kreativne radionice realizovane su u svim ograncima, a u Kovinu je upriličen i književni susret sa Lelom Stojanović. U znak zahvalnosti na prelepom druženju i povodom Dečje nedelje, đacima su podeljene članske karte za biblioteku i zbornik dečjih radova”, kaže Ivana Jovanov, v.d. direktora Biblioteke “Vuk Karadžić” u Kovinu.

 

 

Književnica Lela Stojanović ukratko je predstavila svoje knjige „Anjin svet“, „Vesela veštica Nika i zla Kjara“ i „Vesela veštica Nika“. S obzirom na to da je pisala pesme na temu ekologije, Stojanović je iskoristila priliku da ukaže deci na važnost očuvanja životne sredine.

Đaci su rado učestvovali u razgovoru sa književnicom i obećali da će do sledećeg susreta svi naučiti da čitaju.

 

 

Jesenja radionica sa korisnicima iz Ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite „Lasta“ organizovana je 7. oktobra u biblioteci u Kovinu.

Deca su napravila jesenji pano i poklonila biblioteci.

 

Dečja nedelja, uz inicijativu i organizaciju „Prijatelja dece Srbije”, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, obeležava se širom Srbije od 3. do 9.oktobra pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: