U Kikindi održano predavanje Centra za nestalu i zlostavljanu decu „Prevencija nasilja na društvenim mrežama“

KIKINDA – Igor Jurić, iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, održao je edukativnu radionicu pod nazivom ”Prevencija nasilja na društvenim mrežama” učenicima viših razreda OŠ ”Vuk Karadžić”. Pored toga, on je održao predavanje i roditeljima, kako bi se upoznali sa bitnim informacijama na tu temu, dok je ranije tokom dana o prevenciji nasilja na društvenim mrežama pričao i sa učenicima srednjih škola u okviru interaktivne radionice u Kulturnom centru.

Događaju je prisustvovala i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Foto: Vojvodina uživo

”Ovo edukativno i vrlo korisno predavanje održano je na inicijativu učenika i to je vrlo pohvalno. O predavnju se pročulo vrlo brzo tako da smo preduzeli određene mere i potom organizovali predavanja u Kulturnom centru, proširili ga i za roditelje, kao i za korisnike Doma učenika. Grad Kikinda vrlo je zainteresovan za sprovođenje ovakvih predavanja jer su nam deca prioritet, što znači da ćemo nastaviti sa ovim vrlo korisnim programom”, istakla je Valentina Mickovski.

Foto: Vojvodina uživo

Radionice koje su tokom dana održane bile su prilagođene uzrastu učenika, odnosno svih onih koji su učestvovali u njima.

Foto: Vojvodina uživo

”Uvek se baziramo na najopasnije stvari koje dolaze sa interneta i ono što je najkritičnije u određenom uzrastu. Najveći problem imamo sa deljenjem njihovih nagih fotografija i to je nešto što vidimo kao ogroman problem. Deca nisu svesna i vrlo lako dele svoje nage fotografije što je jedan trend koji nama predstavlja veliku nepoznanicu i nikako ne možemo da shvatimo zašto je to tako. Veliki broj dece se vrlo rado i bez ikakvog straha nalazi sa ljudima koje upoznaju na društvenim mrežama. Na osnovu istraživanja došli smo do zaključka da deca mnogo više veruju nastavnicima nego roditeljima i da je odnos sa roditeljima na vrlo niskom nivou. Potrebno je zaista mnogo da radimo kako bismo to ispravili”, objasnio je Igor Jurić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: