Kikinda: Promotivni koncert učenika OMŠ „Slobodan Malbaški“

KIKINDA -U Osnovnoj muzičkoj školi “Slobodan Malbaški” u Kikindi održan je promotivni koncert za učenike prvih i drugih razreda OŠ “Đura Jakšić” u  gradu. 

Muzička škola ima 310 učenika, u aprilu već počinju prijave, a krajem maja i početkom juna prijemni ispiti, tako da su promotivni koncerti namenjeni onoj deci koja žele da se detaljnije upoznaju sa njihovim radom i programom. Koncertu je prisustvovao i Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta.

Foto: Vojvodina uživo

”Ovo je zaista lepa akcija naše Muzičke škole koja želi da otvori vrata učenicima osnovnih škola, kako bi deca mogla detaljnije da se upoznaju sa programom. Grad Kikinda je prošle godine obezbedio nekoliko instrumenata i neophodan materijal za nastavu, za šta smo izdvojili preko 600.000 dinara jer smatramo da je to jedna veoma važna ustanova u gradu koja treba da okuplja veliki broj mladih kojima je umetnost prioritet. Sledeće godine planirali smo postavljanje gromobrana i ograde oko ustanove. Takođe smo podržali i otvaranje odseka za saksofon, što će dodatno obogatiti njihov program”, rekao je Bogdan.

Foto: Vojvodina uživo

Budući učenici Muzičke škole imaju u ponudi veliki broj odseka.

Foto: Vojvodina uživo

”U ponudi imamo više instrumenata , a da bi se deci olakšao odabir, od sredine marta održavamo promotivne koncerte koji traju do sredine maja. Nakon promotivnih koncerata dolazi prijava učenika, kako bi komisija nakon provere sposobnosti donela odluku. U zavisnosti od odseka, školovanje traje od četiri do šest godina. Grad Kikinda redovno podržava rad naše škole”, dodala je Margita Detari, direktorka OMŠ ”Slobodan Malbaški”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: