U grčkoj policiji besni zbog brojnih propusta, sedmoro već smenjeno

Huligani zagrebačkog Dinama su i pored zabrane od strane UEFA doputovali u velikom broju u grčku prestonicu, i to u sopstvenoj organizaciji, automobilima i kombijima

Jezive scene viđene su u Atini tokom prethodne noći, gde je tragično nastradao 22-godišnji navijač AEK-a, tokom sukoba i incidenata sa hrvatskim “Bed Blu Bojsima”.

Huligani zagrebačkog Dinama su i pored zabrane od strane UEFA doputovali u velikom broju u grčku prestonicu, i to u sopstvenoj organizaciji, automobilima i kombijima.

Ipak, nije baš najjasnije kako je tako veliki broj navijača uspeo da uđe u Grčku, i izbegne policiju, i na kraju izazove potpuni haos i nažalost smrtni ishod nesrećnog mladića.

Kako je ranije saopštila policija, grupa navijača bila je primećena tokom dana na auto-putu, te su stavljeni pod diskretnu pratnju, ali su po dolasku u Atinu navijači organizovano u manjim grupama otišli u različitim pravcima.

 

Kako grčki mediji javljaju, u grčkoj policiji su izrazito besni zbog svega što se dogodilo, te se u narednim danima mogu očekivati brojne smene na visokim pozicijama u grčkoj policiji, a sedmoro čelnika na najvišim pozicijama već je smenjeno. To je potvrdio i ministar zaštite građana Janis Ikonomu, koji je istakao da će “uklanjanja” biti još.

Navodno, državnici i čelni ljudi su izuzetno besni na nadležne čelnike policije, koji nisu preduzeli adekvatne mere kako bi se sprečio rat na ulicama Atine. Očekuju se smene u više različitih direkcija, a najviše na “udaru” našli su se poddirekcija za bavljenje sportskim nasiljem, koovlašćeni direktori policije koji se bave napadima huligana, ali i saobraćajna policija, koja nije postavila adekvatne blokove za lociranje i imobilizaciju naoružanih huligana.

Takođe, očekuje se i da bude pokrenuta administrativna istraga za postupanje policije, povodom krvavih incidenata u “Novoj Filadelfiji” u Atini.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: