logo transparend vojvodina uzivo

Detalji horora u Atini: Hrvati ubili Grka sa više uboda nožem

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove „Nova Filadelfija“, a gde se nalazi i stadion AEK-a

Pravi rat na ulicama Atine viđen je u noći između ponedeljka i utorka, gde su huligani zagrebačkog Dinama, „Bed Blu Bojsi“ izazvali haos i nožem usmrtili 22-godišnjeg momka.

Prema informacijama koje su objavili grčki mediji, nesrećni mladić je preminuo usled posledica višestrukih ubodnih rana koje su mu nanesene nožem.

On je odmah posle stravičnog incidenta prevezen u bolnicu, gde su lekari uložili velike napore da ga zadrže u životu, ali nažalost, mogli su da konstatuju samo smrt.

 

Tokom incidenta, povređeno je još osam osoba, od kojih su u pitanju tri Grka i pet Hrvata, a među povređenima je i maloletni mladić, tačnije 17-godišnjak.

Prema navodima, on je pogođen kamenom tokom tuče, i zadobio je povrede glave. Takođe, kako su javili grčki mediji, uhapšeno je 96 osoba, koje su sprovedene u zgradu „Generalne policijske uprave“ u Atini.

Kako je navedeno u policijskom izveštaju, među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i po jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac.

„Bed Blu Bojsi“ ušli u Grčku i pored zabrane

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove „Nova Filadelfija“, a gde se nalazi i stadion AEK-a.

Posle svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati, koji su inače u Atinu doputovali automobilima u sopstvenoj režiji, ušli u Grčku i izbegli policiju, s obzirom na to da je meč proglašen utakmicom visokog rizika, i da je UEFA rethodno izrekla zabranu dolska gostujućih navijača.

Takođe, na društvenim mrežama se mogu naći navodi da su sa huliganima Dinama, AEK-ove navijače napale i pristalice Panatinaikosa, koje su inače veliki rivali „žutih“, a u prijateljskim odnosima sa „Bed Blu Bojsima“.

 

Navodno, dve grupe su se našle kod stanice „Irini“, a potom su zajedno seli u voz i odvezli se do stanice „Pefkakija“, odakle su peške krenuli ka stadionu.

Ne zna se da li će utakmica biti odigrana

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20.45 na stadionu AEK-a. Ipak, s obzirom na okolnosti i tragičnu smrt 22-godišnjeg navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.

Takođe, prema pojedinim informacijama, tokom dana će biti održani hitni sastanci na kojima će prisustvovati i čelnici UEFA, nakon čega će biti odlučeni dalji koraci.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.