U čemu je tajna savršene pice?

Ako se pitate kako da vam kod kuće pica ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite.

Njih slobodno nastavite da birate po sopstvenom ukusu. Mnogi često razmišljaju šta da stave na picu, koji sir, šunku i koje povrće, ali ključ savršene pice leži u nečem drugom.

Premalo se, pritom, fokusiraju na testo. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pica peče. U restoranima je peku u furuni na 329 stepeni i ona se peče ravnomerno.

Ako, kao mnogi, nemate kod kuće furunu već običnu rernu, stručnjaci savetuju da picu stavite u pećnicu tek kada se ona zagreje na 230 stepeni.

Ako ste na picu stavili povrće koje pušta mnogo tečnosti, pecite je nekoliko minuta duže.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.