Ako se pitate kako da vam kod kuće pica ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite.
Njih slobodno nastavite da birate po sopstvenom ukusu. Mnogi često razmišljaju šta da stave na picu, koji sir, šunku i koje povrće, ali ključ savršene pice leži u nečem drugom.
Premalo se, pritom, fokusiraju na testo. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pica peče. U restoranima je peku u furuni na 329 stepeni i ona se peče ravnomerno.
Ako, kao mnogi, nemate kod kuće furunu već običnu rernu, stručnjaci savetuju da picu stavite u pećnicu tek kada se ona zagreje na 230 stepeni.
Ako ste na picu stavili povrće koje pušta mnogo tečnosti, pecite je nekoliko minuta duže.
Pročitajte još:
Uživaćete u svakom zalogaju: Recept za kiflice koje se tope u ustima
Mekano i ukusno pecivo Sastojci: 1.1 kg brašna 500 ml mleka 300 ml ulja 2 jaja 2 kašike šećera 1 kašika soli 50 g svežeg kvasca I još treba: 1 jaje (za premazivanje) susam za posipanje 1 margarin Priprema: U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.