Uživaćete u svakom zalogaju: Recept za kiflice koje se tope u ustima

Mekano i ukusno pecivo

Sastojci:

1.1 kg brašna
500 ml mleka
300 ml ulja
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 g svežeg kvasca
I još treba:
1 jaje (za premazivanje)
susam za posipanje
1 margarin

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Dodajte brašno i zamesite testo, pa ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.