logo transparend vojvodina uzivo

U beočinskom Domu kulture otvorena izložba Crvenog krsta „Krv život znači“

BEOČIN – Predsednica opštine Beočin Biljana Janković otvorila je u Domu kulture u Beočinu tematsku izložbu „Krv život znači“ koju tradicionalno organizuje Crveni krst Beočin.
Foto: Ismet Ademovski

„U nedelji Crvenog krsta kada ističemo vrednosti humanosti i dobročinstva, posebno je važno da pružimo priliku i mogućnost najmlađim sugrađanima da pošalju poruke solidarnosti, razumevanja i empatije za sve ljude kojima je to potrebno. Umetnost je jedan od najlepših načina dečijeg izražavanja i s toga bih pohvalila ovu lepu ideju i praksu koja se dugi niz godina neguje u Beočinu izlaganjem najboljih radova dece koja su ovako kreativno odgovorila na temu dobrovoljnog davalaštva krvi.“ poručila je Janković i istakla da je Opština Beočin kao prijatelj i pokrovitelj Crvenog krsta u ovoj budžetskoj godini izdvojila 1 200 000 dinara za podršku programima koji su od značaja za naše sugrađane.

Foto: Ismet Ademovski

Na programu otvaranja izložbe Crveni krst Beočin dodelio je i nagrade za najuspešnije učenike osnovnih škola i predškolce koji su učestvovali na ovogodišnjem likovnom konkursu „Krv život znači“ kao i zahvalnice prijateljima i partnerima.

Prema rečima sekretara beočinskog Crvenog krsta Dragana Brankovića, na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 100 radova a učešće su uzeli mahom najmlađi sugrađani, učenici Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, Osnovne škole „Jovan Popović iz Suseka kao i deca predškolskog uzrasta PU „Ljuba Stanković“.

Foto: Ismet Ademovski

U kategoriji nižih razreda, iz Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ prvo mesto osvojila je Elena Dir, drugo mesto osvojio je Kosta Starčević, a treće Isidora Tišma, učenici trećeg razreda učiteljice Ljiljane Dobrijević.

Nagrađeni učenici nižih razreda Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Suseka su Mitar Nićetić kao i njegova učiteljica Nevenka Šodić, Anastasija Grujić i njena učiteljica Mila Škorić.

U kategoriji od petog do osmog razreda, iz Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ nagrađeni su učenici Elena Gvero, Nikola Babić i Ognjen Stepanov, učenici nastavnice likovnog Vesne Mijin Tomić.

Iz susečke škole, od petog do osmog razreda nagrade su dobili Sara Bako, Dušica Simeunović i Lenka Šovljanski, učenice nastavnika likovnog Miloša Mirkovića.

Među predškolcima PU „Ljuba Stanković“ nagrade su dobili Milan Đuričković i vaspitačica Marijana Gligorić, Višnja Babić i vaspitačice Ankica Milošević i Jelica Koplić, Elena Dejanović sa svojim vaspitačicama Ljiljanom Gončin i Vesnom Stojić dok je posebnu nagradu dobio grupni rad dece PU Ljuba Stanković koji je radila grupa vaspitačica Aleksandre Čondrić i Dušice Dimšić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.