logo transparend vojvodina uzivo

Zajedničkom akcijom Opštine Beočin i NP Fruška gora očišćena divlja deponija u Beočinu

BEOČIN – Zajedničkom akcijom Opštine Beočin i Nacionalnog parka „Fruška gora“ u Beočinu je očišćena divlja deponija u blizini dunavskog kanala.
foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

Ovim povodom predsednica opštine Biljana Janković je zajedno sa direktorom NP „Fruška gora“ Živkom Cvetkovićem obišla teren i istakla da je tokom radova na čišćenju ovog prirodnog područja uklonjeno oko 400 kubika građevinskog, baštenskog i drugog otpada.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

„Deponija koja je nastala u blizini dunavskog kanala se nalazi pored glavnog puta na izlazu iz Beočina i imali smo zaista veliki broj prijava građana za ovo područje. Budući da se parcela nalazi u vlasništvu NP Fruška gora drago mi je što smo zajednički brzo reagovali i sproveli radove na čišćenju. Nastavljamo dalje uz pojačan inspekcijski nadzor a poseban apel upućujemo sugrađanima da ne odlažu otpad u prirodi i na za to nepredviđena mesta kao i da nastave da prijavljuju probleme inspekcijskim službama Opštinske uprave.“, rekla je Janković.

Predsednica Janković je dodala je Opština Beočin u protekle dve nedelje sprovela radove na čišćenju još dve divlje deponije koje su nastale na državnom zemljištu u Rakovcu i Lugu te da je u planu i rešavanje pitanja velike deponije u Beočinu koja se prostire na čak 3.620 kvadratnih metara uz obavezno postavljanje video nadzora.

Direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković istakao je da će na ovoj, ali i svim ostalim lokacijama koje su u nadležnosti NP „Fruška gora“, biti dodatno angažovana čuvarska služba kao i da će ovo javno preduzeće u narednom periodu postaviti više kanti za otpatke na teritoriji nacionalnog parka.

„Pored čišćenja velikih, divljih deponija koje nastaju u prirodi, želimo da omogućimo bolju komunalnu infrastrukturu i za šetače i posetioce Fruške gore te je plan da se pojačaju lokacije na kojima će biti postavljene i kante za otpatke. Svakako, podsećamo posetioce na pravila ponašanja u prirodi i nadamo se da ćemo kroz saradnju sa opštinama zajedno omogućiti lepša i čistija izletišta i područja Fruške gore za sve nas.“, istakao je Cvetković.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.