logo transparend vojvodina uzivo

U Bačkoj Palnci otvoreni kancelarija za razvoj preduzetništva i šalter za privredu (FOTO)

BAČKA PALANKA – Opština Bačka Palanka i Privredna komora Srbije otvorile su u zgradi opštine kancelariju za razvoj preduzetništva i šalter za privredu. Privrednici sa teritorije opštine Bačka Palanka dobijaće stručnu pomoć iz oblasti ekonomske, pravne i poreske regulative i druge potrebne informacije i savete za pokretanje i razvoj biznisa.

Otvaranje kancelarije i šaltera je deo sporazuma o saradnji koji su potpisali predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i Branislava Simanić direktorka sektora preduzetništva u Privrednoj komori. Potpisivanju su prisustvovali i Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, Dejan Zrilić, rukovodilac Službe za podršku Parlamentu preduzetnika i Danijela Nišavić, samostalni stručni saradnik za usluge.

Foto: opština Bačka Palanka

Pored obezbeđivanja stručne pomoći preduzetnicima i maloj privedi radi unapređenja poslovanja i poslovnog ambijenta, biće izrađen i registar privrednih potencijala opštine namenjenih stranim i domaćim investitorima, kao i registar privrednih subjekata Opštine Bačka Palanka. Pored toga, opština će u saradnji sa Privrednom komorom organizovati promociju privrednih, turističkih i industrijskih potencijala Opštine Bačka Palanka u cilju privlačenja investitora.

Foto: opština Bačka Palanka

Uz to, opština i Priverdna komora će raditi na unapređenju preduzetništva kroz prenošenje međunarodnih iskustava i zajedničko predstavljanje na sajmovima, privrednim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao kroz zajedničko organizovanja manifestacija, tribina, okruglih stolova, predavanja, stručnih skupova, seminara i specijalizovanih kurseva.

– Unapređenje privrednog ambijenta i razvoj privrede su osnov daljeg razvoja naše opštine. Izuzetno je važno je da preduzetnici i privrednici lako i jednostavno realizuju svoje ideje i poslovne planove. U Bačkoj Palanci posluje više od 760 privrednih društava i preko 1.480 preduzetnika. Ekonomski razvoj Srbije, pozitivno je uticao na razvoj svake lokalne samouprave, pa i opštine Bačka Palanka. Prosečna neto plata dostigla je u januaru ove godine 80.510 dinra. Očekujem da će saradnja sa Privrednom komorom stvoriti preduslove za još brži i snažniji razvoj lokalne privrede i otvaranje novih radnih mesta – rekao je predsednik opštine Branislav Šušnica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.