logo transparend vojvodina uzivo

Bačka Palanka i Ministarstvo životne sredine izdvojili 6,5 miliona za uklanjanje divlje deponije u Despotovu

DESPOTOVO – Opština Bačka Palanka dobila je 2,8 miliona dinara na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine. Sredstva su odobrena za uklanjanje divlje deponije u Despotovu.

Opština je iz svog budžeta za čišćenje i rekultivaciju deponije opredelila 3.731.970 dinara, tako da ukupna sredstva dostižu, 6,5 miliona dinara.

Divlja deponija, dugačka 200 i široka 90 metara,nalazi se neposredno pored državnog puta IIa reda, između Despotova i Silbaša.

Na deponiji su najviše zastupljeni građevinski otpad, cigla, crep, fasadni malter, biljni i komunalni otpad iz domaćinstava papir,staklo,plastika, staro pokućstvo. Sav otpad biće prevezen na gradsku deponiju u Bačkoj Palanci, a bagerima i buldožerima biće uklonjen površinski sloj zemlje, i prevezen na gradsku deponiju, a zemljište će biti poravnato i uređeno.

– U prethodnom periodu u saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom za zaštitu životne sredine uklonili smo divlje deponije u Čelarevu i Paragama. A dobili smo i sredstva za unapređenje energetske efikasnosti u dve škole u vrtiću u Silbašu i Paragama. Nastavljamo saradnju s Vladom Srbije, nastavljamo s investicijama za unapređenje života građana opštine Bačka Palanka – kaže predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.