Turisti iz Novog Sada na jednodnevnom izletu u Starčevu

STARČEVO – Grupa od oko 60 turista iz Novog Sada provela je ceo dan u Starčevu u sklopu turističke ponude Mesne zajednice Starčevo i njenih partnerskih organizacija i ustanova iz ovog mesta.

Posle oko hiljadu i po zabeleženih posetilaca prošle godine, i ove sezone već se beleži značajan broj organizovanih poseta Starčevu, kako učenika tako i turista.

Domaćini su i ove godine nastavili praksu da vodič iz Starčeva dočekuje posetioce i sprovodi ih do svake znamenitosti koja je u ponudi za obilazak.

 

Foto: MZ Starčevo

 

Ovoga puta Novosađani su prvo obišli manastir Vojlovica, a zatim rimokatoličku crkvu Svetog Mauricija u Starčevu.

Zatim je usledila poseta muzeju istorije Starčeva gde su čuli nešto više o starčevačkoj kulturi, Banatskoj vojnoj granici i istoriji ovog mesta.

 

Foto: MZ Starčevo

 

Za Novosađane domaćini su pripremili kratak predah i druženje sa članovima Udruženja penzionera „Starčevo“ u njihovim prostorijama gde su gosti posluženi pićem i kafom koje su pripremile članice Udruženja žena „Neolit“. Tu su gosti ujedno imali priliku da obiđu izložbeni prostor sa ručnim radovima neolićanki. Sledeća stanica u ovoj turi je bila pravoslavna crkva Svetog Pantelejmona, posle čega je usledio obilazak ergele konja „Merac“.

 

Foto: MZ Starčevo

 

Ova poseta Starčevu završena je ručkom uz muziku u restoranu „Đeram“.

Gosti su pošli na put u kasnim popodnevnim satima sa pregršt lepih utisaka o Starčevu i samo rečima hvale za domaćine.

 

Foto: MZ Starčevo

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.