logo transparend vojvodina uzivo

Starčevački muzej: Pripremljene četiri ponude za organizovanu posetu Starčevu

STARČEVO – Posetioci Starčeva imaju mogućnost da obiđu starčevački muzej gde imaju priliku da pogledaju postavku „Starčevo kroz vekove“ uz stručno vođenje i besplatan ulaz.

Ova postavka prezentuje 7.500 godina neprekidnog življenja na prostoru Starčeva od perioda neolita tj. stračevačke kulture preko Banatske vojne granice do modernog Starčeva.

Trenutno u Muzeju imaju četiri ponude za organizovanu grupnu posetu Starčevu, a to su:

1. Obilazak muzeja i Trga neolita u trajanju od oko 60 minuta. U sklopu muzeja postoje tri celine: stalna edukativno-izložbena postavka “Starčevo kroz vekove“, izložba starih razglednica “Kroz prozor 20. veka“, postavka “Poljoprivredne mašine i alati“ i replika neolitskog naselja u dvorištu muzeja. Ulaz se ne plaća. Parking je obezbeđen.

2. Obilazak muzeja, Trga neolita i ergele “Merac“ u trajanju oko dva sata. Posle opisanog obilaska muzeja i Trga, sledi poseta ergeli “Merac“. Ulaz u ergelu se plaća – odrasli 50 dinara, deca 100 (uključuje sok i fotografisanje) ili 300 dinara (sok, grickalice, fotografisanje i šetnja konjem).

 

Foto: Starčevačke novine

 

3. Obilazak muzeja, Trga neolita, pravoslavne i rimokatoličke crkve u trajanju oko 90 – 120 minuta. Posle opisanog obilaska muzeja i trga, sledi poseta rimokatoličkoj crkvi Svetog Mauricija u neposrednoj blizini muzeja. Do pravoslavne crkve Svetog Pantelejmona stiže se sopstvenim prevozom za pet minuta. Ulaz se ne plaća.

4. Jednodnevni izlet u trajanju od oko 4-5 sati: obilazak muzeja, pravoslavne i rimokatoličke crkve, poseta ergeli konja “Merac“, ručak u lokalnom restoranu “Đeram“ .

Sve posete realizuju se u pratnji vodiča. Usluge vodiča se ne naplaćuju. Moguća je opcija napojnice.

Poseta Starčevu možete se upotpuniti obilaskom srednjovekovnog manastira Vojlovica koji se nalazi na oko 5,5 km od Pančeva na putu prema Starčevu, u neobičnom okruženju rafinerije nafte.

 

Foto: Starčevačke novine

 

Datum i vreme dolaska sa brojem posetilaca je neophodno najaviti najmanje pet dana ranije na broj telefona 060/386-19-14 ili 063/56-57-52 ili na mejl muzej.starcevo@gmail.com

Organizator posete: Milena Jovišić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.