Belo pileće meso možete pržiti u tiganju, na roštilju, kuvati, pa opet, pravi gurmani ga često izbegavaju jer im je bezukusno. Nutricionisti ga, ipak, preporučuju jer nije masno, pa pokušajte da ga pripremite na sledeći način zasnovan na promeni temperature koji, kažu profesionalci, garantuje da će piletina biti sočna.
Prvo dnom tegle ili čaše pritisnite šniclu da na svim krajevima bude iste debljine. Lagano začinite meso solju i biberom, zagrejte tiganj na malo jače od srednje temperature, ali ne na visoku. Dodajte puter ili maslinovo ulje, smanjite temperaturu na srednje, ubacite šnicle i sa svake strane pržite po minut.
Zatim smanjite temperaturu, poklopite tiganj i 10 minuta pržite na niskoj temepraturi. U ovoj fazi važno je da odolite porivu da proverite kako se peče, tako da ne skidajte poklopac. Kad prođe deset minuta, sklonite piletinu sa šporeta i ostavite je da stoji još 10 minuta u poklopljenom tiganju. Tek tada možete skloniti poklopac i uživati u sočnoj piletini.
Pročitajte još:
Preukusne grickalice: Recept za domaće čokoladne perece
I slane i slatke Sastojci: 250 g brašna 50 g mlevenih badema 125 g maslaca pet kašika smeđeg šećera kašičica praška za pecivo vanilin-šećer prstohvat soli veće jaje Za glazuru: 100 g čokolade dve kašike ulja krupna morska so Priprema: Pomešati brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, maslac, šećer, vanilin-šećer, prstohvat soli i umućeno jaje, pa umesiti prhko […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.