Trik za savršeno testo: Napravite ga danas, čuvajte do sedam dana u frižideru

Možete praviti razne ukusne poslastice kao što su podloga za picu, slatke i slane kiflice, lepinjice, mini pice, ili bilo šta drugo što vam padne na pamet.

Ovo testo je izuzetno jednostavno za pripremu, koristite sastojke koje uglavnom već imate u vašoj kuhinji. Ono što je najbolje, uspeh je zagarantovan za sve. Možete ga lako čuvati u frižideru u kesici do sedam dana, spremno da ga koristite kad god vam zatreba, a ne morate brinuti o tome da će se pokvariti.

Sastojci:

kilogram brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika soli
1 dl ulja
4 dl jogurta
2,5 dl mleka
1 sveža kockica kvasca
2 supene kašike šećera
2 jaja

Priprema:

Priprema ovog testa je jednostavna i počinje dodavanjem toplog mleka u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac i 2 kašike brašna. Promešajte sve dok se šećer ne istopi i kvasac se ne aktivira. Važno je da okolina bude topla kako bi se proces podizanja kvasca ubrzao.

U drugoj posudi, pomešajte preostale sastojke. Kada je kvasac dovoljno nadošao, dodajte ga u sredinu brašna i zamesite glatko testo. Ukoliko primetite da se lepi za ruke, dodajte još malo brašna.

Nakon što zamesite testo, stavite ga u kesu. Možete prethodno malo nauljiti ili posuti brašnom kako biste sprečili lepljenje. Važno je da dobro istisnete vazduh iz kese pre nego što je zatvorite i stavite testo u frižider, gde ga možete čuvati do 7 dana.

Pre nego što krenete sa oblikovanjem testa, ostavite ga da odstoji na toplom mestu barem sat vremena, ili po mogućstvu duže. Testo će tokom tog vremena dodatno narasti i postati mekše.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.