TikTok sprema možda i najveću promenu do sada

Ovo je velika novina u odnosu na postojeće funkcionalnosti jer je ova društvena mreža do sada koristila isključivo portretni prikaz video sadržaja.

Društvena mreža TikTok počela je da testira novi pejzažni (landscape) režim prikaza sa odabranim korisnicima širom sveta čime se sa novom funkcijom želi pojačati konkurentnost u odnosu na platforme kao što je YouTube, piše BBC, prenosi Benchmark.rs.

Ovo je velika novina u odnosu na postojeće funkcionalnosti jer je ova društvena mreža do sada koristila isključivo portretni prikaz video sadržaja.

Pored ove najave, TikTok je ranije tokom ove godine najavio i da će omogućiti prikazivanje video snimke dužine do 10 minuta što je takođe još jedan iskorak u redefinisanju funkcionalnosti jer su do sada snimci trajali najviše 3 minuta.

Analitičari ovaj novi potez ocenjuju kao deo strategije da se ova društvena mreža efikasnije suprotstavi YouTube-u na tržištu i privuče veći broj korisnika.

Najava dolazi u trenutku kada se TikTok suočava sa problemima u Americi.

Popularna aplikacija je možda najpoznatija po viralnim plesovima i drugim često komičnim videima. Ali TikTok je u vlasništvu kompanije sa sedištem u Kini, što u poslednje izaziva zabrinutost da je to alat koji bi se mogao koristiti u svrhe koje štete nacionalnoj bezbednosti SAD.

Brojne američke države — uključujući Merilend, Južnu Dakotu, Teksas i druge — nedavno su zabranile ili blokirale aplikaciju na telefonima i drugim uređajima koje koriste radnici u državnim ustanovama.

Govori se i o značajnijoj akciji: Brendan Kar, komesar Komisije za komunikacije SAD (FCC), nedavno je pozvao saveznu vladu da zabrani TikTok, a senator Marko Rubio je predstavio nacrt zakona kojim bi se upravo to postiglo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: