Tesla povlači Cybertruck, razlog je prilično zastrašujuć!

Kompanija Tesla najavila je opoziv 3.878 Cybertruck vozila zbog problema sa pedalom za gas, koji može da dovede do neželjenog ubrzanja vozila, saopštila je američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA).

Pedala za gas može da se odvoji i zaglavi, te može da dovede do potencijalno nekontrolisanog ubrzanja vozila, što predstavlja značajan sigurnosni rizik. Tesla planira da reši ovaj problem zamenom ili popravkom sklopa pedale za gas, bez dodatnih troškova za vlasnike, koji će o opozivu biti obavešteni pismima u junu.

Ovo je još jedan u nizu problema sa kojima se suočava kompanija Tesla, nakon što su isporuke Cybertruck-a započete kasno prošle godine sa dvogodišnjim zakašnjenjem zbog problema u proizvodnji i ograničenjima u snabdevanju baterijama, piše Reuters.

U prvom kvartalu 2024. godine, Tesla je imala tri opoziva koja su zahvatila oko 2.4 miliona vozila, navodi se u izveštaju kompanije za upravljanje opozivima BizzyCar. Većina problema povezanih sa opozivima Tesla vozila rešavano je putem ažuriranja softvera na daljinu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.