Tesla povlači 3.900 ‘cybertruckova’ zbog kvara na papučici gasa

Kompanija Tesla Inc. povukla je 3.878 svojih „cybertruck“ električnih vozila kako bi zamenila ili popravila pedalu gasa koja zbog kvara može da mimo volje vozača ubrza vozilo, što uvećava rizik od sudara, javlja Bloomberg Adria
Foto: YouTube/Vehicle Virgins/Printscreen

Na adresu proizvođača električnih vozila stigle su dve odvojene pritužbe sa istim navodima, pokazuje izveštaj o opozivu vozila predat agenciji vlade SAD za bezbednost na putevima (NHTSA). Iz kompanije su rekli da jak pritisak na papučicu gasa može da je otkači nakon čega ona može da se zakači za patosnicu.

Tesla će kvar otklanjati besplatno. Akcije kompanije su pale za 2,3 odsto pre otvaranja tržišta, dok su ove godine nazadovale za više od 40 odsto.

Foto: YouTube/Vehicle Virgins/Printscreen

Opoziv takođe može da posluži kao pokazatelj broja „cybertruckova“ koji su prodati otkako je generalni direktor u novembru predao ključeve u ruke prvim kupcima. Tesla će o broju prodatih vozila izvestiti u svom kvartalnom izveštaju.

Musk procenjuje da će Tesli trebati između 12 i 18 meseci da počne da serijski proizvodi ovaj model. Rekao je da su male šanse da Tesla do sledeće godine dostigne proizvodni kapacitet od 250.000 ovih vozila godišnje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.