Iskusni pekari znaju da je tajna neodoljivog ukusa pite u prelivu. On je čini mekšom i sočnijom, a veoma lako se pravi. Isprobajte recept i svi će pohvaliti pitu koju ste pravili!
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slanu ili slatku pitu)
Kada pravite pitu od gotovih kora (slanu ili slatku), svaku koru premažite ovim prelivom. Nakon toga filujte kao i obično.
Pročitajte još:
Recept Džejmi Olivera za brzu i neodoljivu karbonaru
Evo predloga Džejmi Olivera za ručak i sigurno će se svima dopasti. Sastojci: 500 g testenine (špagete, taglijateli) 4 kobasice (aromatična sveža kobasica za kuvanje i pečenje) 4 kriške iseckane pančete 3 velika žumanca 150 g sveže narendanog parmezana so, biber maslinovo ulje, malo svežeg peršuna izrendana kora limuna Priprema: Skuvajte testeninu prema upustvu na […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.