Švedske ćuftice kojima se teško odoli se lako prave i brzo se pojedu

Servirajte ih uz krompir pire i salatu.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
5 kašika prezli
1 dl mleka
2 jaja
1 manji luk
2 čena belog luka
1 kašičica senfa
so i biber
puter za prženje

Priprema:

Pomešajte prezle i mleko i ostavite da nabubri. Za to vreme usitnite crni i beli luk. Sve sastojke pomešajte u ujednačenu smesu. Oblikujte kuglice rukama i posložite ih na podmazan tanjir ili tacnu. Odložite u frižider barem na 30 minuta. Kuglice ispržite na puteru

Nakon što ste ispržili sve ćuftice, dodajte kocku maslaca u tiganj u kojem ste ih pripremali i pustite da se rastopi. Na rastopljenom maslacu popržite kašiku brašna da dobijete roux te nalijte vodom. Količinu procenite sami, ali okvirno 150-200 ml tečnosti. Pazite da se ne zgrudva. Posolite, pobiberite i dodajte malo pavlake za kuvanje, te ukuvajte umak dok ne bude svilenkaste teksture i srednje gustine. Ćuftice vratite u umak i pospite sitno seckanim peršinom.

Servirajte uz krompir pire.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.