Svečano zatvaranje izložbe „Zagonetač: Godina prva” u Narodnom muzeju Zrenjanin

ZRENJANIN – U prostoru Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin, u utorak 29. novembra sa početkom u 18 časova, biće upriličeno svečano zatvaranje izložbe „Zagonetač: Godina prva”.

U okviru svečanosti biće uručene i pohvale i nagrade za odabrane radove pristigle na strip-konkurs „Betmen: Legende o mračnom vitezu“ koje će dodeliti Stevan Subić, autor izložbe i jedan od najpriznatijih svetskih strip autora u svojoj generaciji.

Prispeli i nagrađeni radovi biće izloženi tom prilikom u prostoru Malog salona Muzeja u okviru izložbe „Zagonetač: Godina prva”, kao i radovi nastali u radionicama „Betmen – superheroj bez supermoći“ održavanim u Narodnom muzeju Zrenjanin koje je vodila Aleksandra Kurjak, muzejski edukator.

Iz Narodnog muzeja kažu da su do sada na konkurs pristigli radovi iz Zrenjanina, Novog Sada, Šapca i Podgorice autora i autorskih timova različitih uzrasta.

Podsećamo, konkurs je nastao kao prateći sadržaj izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala „Zagonetač: Godina prva” autora Stevana Subića. Ekskluzivno su, prvi put, javno izložene originalne table iz prve epizode stripa koje su se pred zrenjaninskom publikom našle svega jedan dan nakon svetske premijere stripa u SAD. Celo izdanje stripa rasprodato je za svega šest dana.

Izložba je obuhvatala 31 originalnu tablu iz stripa, uz printove u koloru, naslovne strane epizoda 1 i 2, kao i skice, dizajn karaktera, postavke, ilustracije i crteže nastale tokom faze priprema za rad. Na postavci su se našli i originalni primerci štampanog izdanja prve epizode.

Ova izložba jedna je od retkih prilika kada su se Holivud i strip susreli u jednoj tački. Serijal koji kao pisac potpisuje slavni holivudski glumac Pol Dejno (Paul Dano),a koji ilustruje Stevan Subić nalazi se na čelu malog broja sličnih primera u dosadašnjoj istoriji stripa, a prvi je pod etiketom najvećeg izdavača stripa danas Di-si Komiksa (DC Comics).

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: