logo transparend vojvodina uzivo

Novčana podrška za male maturante (VIDEO)

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je 23. maja novčana sredstva malim maturantima u dve porodice u Pećincima, čime je počela primena nove mere kojom od ove godine pećinačka lokalna samouprava nagrađuje učenike koji završe četvrti i osmi razred osnovne škole.
Foto: Opština Pećinci

„Ovo je jedna od novih mere koju smo uveli od 2024. godine – 10.000 svim učenicima koji završe 4. razred i 20.000 učenicima koji završe 8. razred. Opština Pećinci, moram da naglasim, ima i besplatan vrtić i besplatne udžbenike za učenike od 1. do 8. razreda. Sa ovom merom, koju smo ove godine uveli, hoćemo da damo do znanja našim porodicama da mislimo na njih, da želimo da ta deca ostanu ovde, da se školuju ovde i da ostanu ovde da žive“ – kaže predsednik Đokić.

Tamara Mastilo završava četvrti razred pećinačke osnovne škole i odlična je učenica.

„Prvo da se zahvalim predsedniku i vama što ste došli kod nas, u naš dom. Svaki vid pažnje je dobrodošao, prvenstveno njoj, nama roditeljima manje-više, ali eto, njen osmeh sve govori“ – izjavio je Tamarin otac Đorđe Mastilo.

Anita Rakić završava osmi razred osnovne škole u Pećincima, a njena majka kaže da će im dobijena sredstva mnogo značiti i da će biti utrošena na Anitine pripreme za proslavu male mature.

„Jako puno s obzirom da je sve skupo i svaka pomoć dobro dođe. Pa evo da se ponovi i da se lepo provede“ – rekla nam je Anitina majka Marina Jovanović.

Sama ideja ove nove mere, po rečima predsednika Đokića, bila je upravo da se roditeljima olakša priprema dece za proslavu male mature.

U ovoj podeli po 10.000 dinara dobiće 180 učenika koji završavaju 4. razred, a po 20.000 dinara dobiće 223 učenika koji završavaju 8. razred sa teritorije cele pećinačke opštine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.