logo transparend vojvodina uzivo

Sve što treba da znate o redovnim i vanrednim autobuskim polascima na Fruškogorski maraton

NOVI SAD – Fruškogorski maraton koji sutra startuje sa Popovice, jedan je od najzahtevnijih i najprestižnijih maratona u regionu zbog čega privlači veliki broj takmičara iz čitavog sveta.

Ipak, strancima je ponekad lakše da prevale veliki put i dođu da oprobaju svoju fizičku spremnost na ovom maratonu, nego Novosađanima, da iz centra grada dođu do startnog mesta.

Zbog toga će JGSP “Novi Sad“ sutra, kao što smo već najavljivali, od 05.45 pa do 10.00 časova organizovati vanredan prevoz do Popovice sa dva mesta.

Prvo mesto je autobuska stanica linija 71, 72, 73 i 74 na Železničkoj stanici. Međutim, autobusi će primati putnike i na autobuskim stajalištima kod Mosta slobode, u centru Sremske Kamenice, a ako bude mesta i na okretnici Vojinovo.

Drugo mesto sa kog će kretati prevozne linije do Fruške gore biće na Bulevaru oslobođenja kod Mosta slobode, a autobusi koji kreću odavde zaustavljaće se, takođe, u centru Sremske Kamenice i moguće na Vojinovu.

Foto: PrtSc/new.gigstix.com

Polasci sa Popovice biće organizovani sve do ponoći. Autobusi će se kretati do Železničke stanice i tom prilikom zaustavljati se na sledećim stajalištima: Okretnica Vojnovo, centar Sremske Kamenice i redovne stanice na Bulevaru oslobođenja.

Autobusi će biti brendirani natpisima “Fruškogorski maraton“, te se ne brinite da ćete ih promašiti i otići gde niste želeli.

Kako se ne bi stvarale gužve, na predviđenim stajalištima biće postavljena privremena prodajna mesta, na kojima će putnici moći da kupe svoju kartu.

Foto: Gradske info

U nedelju će takođe biti organizovan dodatni prevoz, kada su polasci za Popovicu planirani u  10 i 10.40 sa Železničke stanice, a povratak za grad u 15 časova.

Takođe, oni koji su navikli da se voze autobuskom linijom broj 74, moraju da znaju da će njena trasa u subotu biti skraćena, te da će saobraćati samo do raskrsnice ulica Fruškogorski put i Majdanske ulice.

Cena karte u jednom pravcu iznosi 65 dinara, a preporuka je da novac za kartu spremite unapred kako se ne bi pravile gužve.

Važno je naglasiti da za vanredne polaske ne važe pretplate niti bilo kakve vrste povlašćenih voznih karti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.