Grad uložio 350 miliona u stadion RFK Novi Sad na Detelinari (FOTO)

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na stadionu „Novi Sad“ na Detelinari, gde svoje utakmice treba da igra RFK Novi Sad. U radove je uloženo 350 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni početkom naredne godine.

Na prostoru sporstkog kompleksa kluba sa Detelinare kompletno je rekonstruisana upravna zgrada koja sada sadrži svlačionice za prve timove, omladince, sudijske ekipe, kao i ambulantu.

Jedna od važnijih investicija je i teretana u kojoj istovremeno može da trenira do 30 ljudi po najsavremenijim uslovima.

Foto: Gradske info

„Ovde ima oko 500 mladih ljudi, koji treniraju, bave se sportom, uživaju, a prvi tim sigurno i živi od toga. Drago mi je da su dobro plasirani na tabeli“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić prilikom obilaska gradilišta.

Najveći i najznačajniji radovi su na tribini stadiona, na kojoj se radi na rekonstrukciji same građevine i hidroizolaciji, kako bi ispod samih tribina mogle da budu smeštene dodatne prostorije.
Plan je da na glavnom terenu bude postavljena najkvalitetnija veštačka trava, kako bi se olakšalo njegovo održavanje i poboljšao kvalitet. Iste radove očekuje i pomoćni teren, dok je teren za mali fudbal iza upravne zgrade već dobio „novo ruho“.

Foto: Gradske info

„Trebalo bi da se postavi veštačka trava, da može duže da se trenira i igra, i u drugim okolnostima i drugim temperaturama koje budu bile tokom cele godine. To bi trebalo da radimo sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom“, dodao je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik je obrazložio i  produženje roka radova i dodatne neočekivane poslove na lokalitetu.

Foto: Gradske info

„Pravilnik koji je Fudbalskog savez Srbije usvojio, nalaže da određene stvari moraju da postoje, a kada je rađen projekat nisu bile u obavezi, i iz tog razloga moralo je da se radi novo projektovanje“, objasnio je.

Uz to, gradonačelnik je napomenuo da je stanje podtribinskih prostorija bilo dosta gore nego očekivano, jer su korisnici tih prostorija „menjali, zagrađivali, pregrađivali“ po svom nahođenju, što se tek videlo nakon ulaska u sam prostor i početka radova.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.