Preukusna poslastica koja se sprema za tili čas i ukusom mami uzdahe
Postoje dani kada vam se jede nešto slatko, ali nemate vremena da sedite pored šporeta ceo dan. U tim trenucima mak torta može da dođe kao savršeno rešenje.
Za njenu pripremu nećete morati da uključite rernu, a ni da izgubite pola dana. Vrlo je jednostavna za pripremu, a ukusom može da parira najlepšim starinskim tortama.
Evo šta je sve potrebno za pripremu:
- 150 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g griza
- 600 ml mleka
- 150 g maslaca
- 400 g mlevenog keksa
Priprema:
Mleko sipati u šerpu, dodati mak, šećer i vanilin šećer, potom i griz. Promešati žicom. Kuvati oko 10 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom u vrelu smesu dodati maslac i dobro izmešati.
Nakon toga sipati i petit keks i sve lepo sjediniti. Izliti u kalup prečnika 22 cm i staviti da se ohladi u frižideru.
Glazura:
150 g bele čokoalde
70 ml slatke pavlake
Pavlaku umlačiti, pa u nju dodati čokoladu da se rastopi. Izmešati i preliti kolač. Ukrasiti po ćelji.