Sve je gotovo za 15 minuta! Brza mak torta sa belom čokoladom bez pečenja i mnogo muke

Preukusna poslastica koja se sprema za tili čas i ukusom mami uzdahe 

Postoje dani kada vam se jede nešto slatko, ali nemate vremena da sedite pored šporeta ceo dan. U tim trenucima mak torta može da dođe kao savršeno rešenje.

Za njenu pripremu nećete morati da uključite rernu, a ni da izgubite pola dana. Vrlo je jednostavna za pripremu, a ukusom može da parira najlepšim starinskim tortama.

Evo šta je sve potrebno za pripremu:

  • 150 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 75 g griza
  • 600 ml mleka
  • 150 g maslaca
  • 400 g mlevenog keksa

Priprema:

Mleko sipati u šerpu, dodati mak, šećer i vanilin šećer, potom i griz. Promešati žicom. Kuvati oko 10 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom u vrelu smesu dodati maslac i dobro izmešati.

Nakon toga sipati i petit keks i sve lepo sjediniti. Izliti u kalup prečnika 22 cm i staviti da se ohladi u frižideru.

Glazura:

150 g bele čokoalde

70 ml slatke pavlake

Pavlaku umlačiti, pa u nju dodati čokoladu da se rastopi. Izmešati i preliti kolač. Ukrasiti po ćelji.

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.