Subotica: Sinagoga dobila audiovizuelnu prezentaciju i rampu za invalide

sinagoga-rampa-subotica
SUBOTICA – U Subotičkoj Sinagogi puštena je u rad audiovizuelna prezentacija na sedam jezika, posetioci će moći da koriste i digitalne vodiče, a takođe je postavljena i rampa za osobe sa invaliditetom.

Iz Fondacije „Subotička Sinagoga“ poručuju da je time konačno završena višedecenijska obnova ovog objekta, koji je u međuvremenu postao deo turističke ponude grada.

Ulaz sa bočne strane sada će, zahvaljujući rampi, moći da koriste i osobe sa invaliditetom, kao i porodice sa decom, a i sam obilazak Sinagoge od danas će biti sadržajniji jer će posetioci više informacija moći da dobiju putem audiovizuelne prezentacije: dva velika ekrana na dodir i 24 digitalna vodiča. U pitanju je stalna postavka u vidu digitalne interaktivne izložbe i dostupna je na sedam jezika: srpskom, mađarskom, hrvatskom, bunjevačkom, engleskom, nemačkom i hebrejskom.

Audiovizuelna prezentacija Sinagoge rađena je u saradnji sa kompanijom ICB tech iz Subotice, a mogu je koristiti i slabovide osobe, dok digitalne audio vodiče mogu da koriste i slepe osobe.

Subotička Sinagoga je ove godine proslavila 120 godina postojanja, a ovaj biser mađarske secesije je samo ove godine posetilo oko 30.000 ljudi.

sinagoga-subotica
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.