logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Promotivna akcija – Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?

Udruženje „Jedna uz drugu"
SUBOTICA – Povodom obeležavanja oktobra, meseca posvećenog prevenciji raka dojke, Zavod za javno zdravlje Subotica u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, Apotekom Subotica, Crvenim krstom Subotica i UG „Jedna uz drugu“ organizuje 26. oktobra 2022. godine promotivnu akciju „Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?“ u terminu od 18 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica, u okviru koje će biti održana tribina „Prevencija raka dojke“  kao i preventivni pregledi: palpatorni pregled dojke, određivanje BMI i kompozicije tela i saveti lekara.

Podrška obolelim ženama: „Provera interakcije lekova u terapiji obolelih žena“ planirana je u Apoteci Subotica, ogranak u ul. Matije Gupca 26 i Braće Radić 118, u terminu od 8 do 19 časova. Farmaceuti Apoteke Subotica će raditi proveru neželjenih dejstava i interakcije lekova.

Akcije promovišu pravilnu ishranu, nepušenje i fizičku aktivnost kao zdrave oblike ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja i prevencije raka dojke. Cilj ovih akcija je i skretanje pažnje na značaj skrining pregleda za rano otkrivanje raka dojke. Ovom akcijom ukazujemo i na važnost pružanja podrške obolelim i članovima njihove porodice.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.