Subotica: Produženo radno vreme grobalja za verske praznike

groblje-subotica
SUBOTICA – Subotička groblja u nadležnosti JKP „Pogrebno“ su pokošena, a ovih dana se rade poslednje pripreme na uređenju, kako bi sve bilo spremno za praznike Svi sveti i Dan mrtvih.

Kako se očekuje da će već za vikend brojni sugrađani početi da obilaze grobove svojih najbližih, radno vreme je od subote produženo.

Kao i uvek u ovo doba godine, radnici JKP „Pogrebno“ vredno rade kako bi sve bilo spremno za predstojeće praznike, kada će veliki broj Subotičana posetiti neko od gradskih grobalja.

“Mi smo još sredinom ove nedelje završili košenje u svim grobljima kojima upravljamo, sada su oni poslednji radovi, naročito na uređenju, ima nešto malo više lišća i nešto malo većih količina smeća, što samo pokazuje da su građani na vreme krenuli da očiste grobove. Već prošli vikend, obzirom da je bilo lepo vreme, bilo je mnogo građana i vidi se da se pripremaju za predstojeće praznike” – rekla je Vesna Prćić, direktorka JKP “Pogrebno”.

Radno vreme će od subote biti nešto drugačije, a kapije će biti otvorene od sedam ujutru do devet časova uveče. Zbog gužve prvog novembra na groblje neće moći da se uđe kolima. Posle Svih svetih i Dana mrtvih, slede i Mitrovdanske zadušnice, a groblja će produženo raditi sve do šestog novembra.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: