Subotica: Prijem za zlatne kik-boksere kod gradonačelnika

prijem-kik boks
SUBOTICA – Milica Despotović i Nikola Lončar su na nedavno održanim takmičenjima u kik-boksu ostvarili zaviden rezultate, a mlade sportiste je svečano primio i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Milica Despotović je u dresu nacionalnog tima osvojila zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u kik-boksu, koje je krajem avgusta i početkom septembra održano u Turskoj.

„Zadovoljstvo mi je što sam osvojila zlato na Evropskom prvenstvu. Imala sam dve borbe, polufinale sam radila sa Turkinjom, nju sam pobedila tri – nula, i finale sam radila sa Turkinjom i nju sam pobedila dva – jedan. To su dva teška meča, koja sam uspela da izguram i osvojila sam zlato“ – rekla je Milica.

Nikola Lončar, takođe u dresu nacionalnog tima i u juniorskoj konkurenciji, osvojio je zlato na 28. Svetskom kupu u kik-boksu održanom u junu ove godine u Budimpešti.

„Ja sam na Svetskom kupu u Budimpešti imao tri meča. Prvi meč je bio protiv protivnika iz Bosne i Hercegovine, pobedio sam tri- nula. Drugi meč je bio najteži meč na tom takmičenju, radio sam pritiv momka iz Moldavije. Prvi protivnik kog sam dobio na Evropskom je bio protivnik iz Poljske“ – dodao je Nikola.

Milica i Nikola članovi su Kik-boks kluba „Top fajter” u Subotici,  koji je podržala i lokalna samouprava, a njihov trener je Alen Heralić.

Sportistima je puno uspeha na daljim takmičenjima poželeo čelni čovek grada, i ocenio da je vrednost ovih medalja velika stvar za naš grad, koji je poznat kao grad sportova.

„Ja im želim u budućnosti puno uspeha, još boljih rezultata, naročito što i Milica i Nikola ove godine prelaze u seniore, to je jedna nova etapa njihovog sportskog života i želim im od srca da dotaknu nebu. U razgovoru sam im rekao da im cilj bude balkon na Andrićevom vencu, da ih jednoga dana tamo gledamo i pozdravljamo. Ovi prijemi nisu samo promocija njih samih i sportova, nego pokazna vežba svim mladim Subotičanima da je najbolja kombinacija biti uspešan u školi i u sportu, to je formula da budete dobri ljudi“ – zaključio je Bakić.

prijem kik boks - subotica
Foto: Vojvodina uživo
prijem kik boks - subotica
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: