logo transparend vojvodina uzivo

,

Subotica: Od danas prijava za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, anketari mogu da zarade i do 150.000 dinara

baner-poljoprivreda popis
SUBOTICA – Danas počinje prijava anketara za učešće u Popisu poljoprivrednih gazdinstava, koji će Republički zavod za statistiku organizovati u Subotici. Na  predstojećem Popisu poljoprivrednih gazdinstava u Subotici i okolini radiće ukupno 38 popisivača, koji će obići oko 10.000 gazdinstava, a javni poziv za prijavu anketara biće otvoren od danas u osam časova i trajaće zaključno sa 21.avgustom.

Popis poljoprivrednih gazdinstava Republički zavod za statistiku organizuje u periodu od od 1.oktobra do 15. decembra, a zainteresovani kandidati se prijavljuju elektronski. Lista kandidata koji se pozivaju na intervju biće objavljena 22.avgusta.

Kandidati treba da ispune nekoliko uslova – da su punoletni državljani Republike Srbije, sa minumum trećim stepenom obrazovanja, koji nisu osuđivani i protiv kojih se ne vodi istražni postupak.

„Kriterijumi na osnovu kojih će biti vršen izbor popisivača su sledeći: bodovaće se stručna sprema popisivača, visina stručne spreme, zatim oblast obrazovanja, prednost će imati kandidati koji imaju obrazovanje iz oblasti poljoprivrede, zatim radni status, nezaposleni će imati prednost u odnosu na ostale, ali to ne znači da i ostale kategorije, zaposleni i penzioneri ne mogu da se prijave“ – kaže Danica Abraham, načelnica Odeljenja statistike u Subotici i dodaje da će se bodovati i učešće u prethodnim anketama Republičkog zavoda za statistiku.

Popisivanje će se raditi na terenu, anketari će obilaziti gazdinstva, a prikupljene podatke će unositi u laptopove. Po ispravnom popunjenom upitniku popisivač će dobiti 600 dinara, pa oni koji budu angažovani mogu da zarade i do 150.000 dinara.

„Svaki popisivač će imati adresar sa prosečno 250 gazdinstava koje treba da obiđe i da izvrši popisivanje u roku od tih dva i po meseca. Pored isplate na osnovu učinka, odnosno na osnovu broja popisanih gazdinstava Zavod će isplatiti realne putne troškove rada na terenu i popisivači će dobiti 2.500 dinara na ime troškova telefona i interneta.

Pre odlaska na teren popisivači će biti u obavezi da prođu obuku koja će biti održana od 18. do 22. septembra, a detaljnije informacije o uslovima i načinu konkurisanja, kao i potrebnoj dokumentaciji  dostupne su na sajtu Republičkog zavoda za statistiku i Popisa poljoprivrede https://popispoljoprivrede.stat.gov.rs/.

 

Pročitajte još:

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.