Subotica: Mladi penjači Spartaka se istakli na Prvenstvu Srbije

penjači-spartak
SUBOTICA – Takmičari Planinarskog sportskog kluba Spartak uspešno su nastupili na Otvorenom državnom prvenstvu Srbije u sportskom penjanju u disciplini bolder koje je održano 20. maja 2023. na Košutnjaku kraj Beograda.

Posebno su se istakli  mladi Mila Ćakić i Adam Međeši koji su osvojili 1. mesto. U kategoriji Juniori B Damjan Rapić je osvojio 2. mesto. Prvak Srbije je i Tamaš Kučera koji je bio najbolji u konkurenciji takmičara iz naše države. Treba istaći i rezultat Arona Tota koji je bio peti među seniorima.

Samo dan kasnije u nedelju 21. maja najmlađi član Spartaka, Adam Međeši je bio prvi i na Otvorenom prvenstvu Mađarske u sportskom penjanju koje je održano u Đeru.  Adam ima veliku perspektivu što pokazuju i njegovi rezultati. Treba istaći da je pre dve nedelje u Prijedoru, u Bosni i Hercegovini na prvenstvu ove države takođe postigao najbolji rezultat u svojoj kategoriji.

Pored Adama, i Mila Ćakić je pokazala svoju spremnost za takmičenje za državnu titulu pošto je i ona osvojila prvo mesto u Prijedoru.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: