logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Gradonačelnik Bakić obišao završne radove na asfaltiranju Ljermontove ulice (FOTO)

SUBOTICA – Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su završne radove na asfaltiranju kolovoza u Ljermontovoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Makova sedmica“.

U ovoj ulici u toku je izgradnja potpuno novog kolovoza u dužini od 1.600 metara, širine pet metara, a ukupna vrednost radova iznosi 55 miliona dinara.

„I ove godine nastavlja se uspešna saradnja između Grada Subotice i Uprave za kaptilana ulaganja AP Vojvodine zaključivanjem ugovora o dodatnih 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Iz ovih sredstava finansira se izgradnja kolovoza u osam ulica, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, od kojih su u ulicama Školska, u Hajdukovu, Borisa Kidriča, u Čantaviru, i Cvetna, u Mesnoj zajednici ’Mali Radanovac’ radovi već završeni. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kolovoza u Ljermontovoj ulici, u MZ ’Makova sedmica’. Paralelno sa ovim radovima izvode se i radovi u ulici  Ernesta Kuna, u MZ ’Željezničko naselje’, delu ulice Josipa Zelića, u MZ ‘Aleksandrovo’, i u ulici Matka Vukovića, u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radova, iz ovih sredstava biće izgrađen i produžetak ulice Jovana Mikića do Celjske ulice, u Subotici“, istakao je gradonačelnik Bakić.

U gradskom budžetu za ovu godinu opredeljeno je 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, u dužini od 2,8 kilometara, i napomenuo da je trenutno u izradi projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju kolovoza za još 21 ulicu, čime se stiču uslovi da Grad Subotica i u narednom periodu konkuriše za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

„Da naglasim da će u svim ulicama koje budu devastirane usled velike frekvencije teških kamiona – angažovanih u realizaciji projekta brze pruge, ne samo za grad Suboticu, nego i za državu Srbiju – kolovoz biti rehabilitovan nakon završetka ovog projekta. Lokalna samouprava ogromnu pažnju poklanja razvoju saobraćajne infrastrukture i njenom održavanju. Nastavićemo tim tempom, velika sredstva su uložena tokom prethodnih nekoliko godina. To su zaista istorijska ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu grada Subotice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ognjen Golubović je kazao da je za rehabilitaciju 2,8 kilometara kolovoza u sedam ulica na teritoriji grada Subotice iz gradskog budžeta obezbeđeno 26 miliona dinara, i da je kolovoz rehabilitovan u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užička, u MZ „Ker“, i Nikole Kujundžića i Atile Jožefa, u MZ „Centar II“.

„Danas su počeli radovi na proširenju ulice 51. divizije, od ulice Jovana Mikića do ulice Milutina Uskokovića, a radiće se i na proširenju ulice Proleterskih brigada, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija, u MZ ’Zorka’, kao i ulice Kizur Ištvana, u MZ ’Kertvaroš’. U nastavku godine nas očekuje još veliki deo posla, radićemo biciklističku stazu, radićemo na atarskim putevima i tako dalje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gradonačelniku Bakiću na podršci u prošloj godini, kada su bila rekordan ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu – preko milijardu i sto miliona dinara. Istim tempom nastavljamo i ove godine, tako da sam siguran da ćemo preko desetak kilometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada, samo iz gradskog budžeta“, rekao je Ognjen Golubović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.