logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Najboljim matematičarima uručena priznanja (FOTO)

SUBOTICA – Za najbolje mlade matematičare, koji su tokom prethodne školske godine ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima, tradicionalno je organizovan prijem u Velikoj većnici Gradske kuće. Učenicima su tom prilikom uručena priznanja i zahvalnice.

Osnovci su na okružnog takmičenju ukupno pobrali 62 nagrade i pohvale, dok su srednjoškolci 23, od kojih njih sedmoro ide na državno takmičenje.

„Do sada smo bili vrlo uspešni, ja moram da kažem da su učenici koji su se prošle godine takmičili osvojili i pravo upisa na fakultete bez polaganja prijemnog ispita i zahvaljujući njihovim nagradama mi sad imamo veću kvotu, što znači sedam učenika na državnom takmičenju,“ rekla je Ljubica Kiselički, predsednica Komisije za matematićčka takmičenja

Najboljim matematičarima čestitao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Foto: subotica.rs

„Ova veličansvena slika u našoj prelepoj većnici govori više od bilo koje reči. Ovoliki broj mladih koji su budućnost našeg grada, koji su budućnost naše Srbije. I šaljemo svi zajedno jednu snažnu poruku svim mladima Subotice i Srbije da je ovo pravi put, put znanja, a vi ste jedan veliki svetionik na tom putu. I moraju svi da znaju koja je važnost obrazovanja i koja je važnost što veće količine znanja,“ poručio je gradonačelnik.

Uz isticanje da je posvetiti pažnju i podržati talenat koji se krije u učenicima izuzetno plemenit cilj i zadatak koji može da posluži kao primer zajednici i celom društvu, naveo je da je Grad Subotica, vođen upravo tom težnjom, ove godine u svom budžetu izdvojio za razvoj mladih talenata sredstva u iznosu od tri miliona dinara i da je među mladima koji dobiju sredstva najviše upravo matematičara.

Foto: subotica.rs

„Želim da znate i da je u subotičke osnovne i srednje škole u periodu od 2016. do kraja 2023. godine sa svih nivoa vlasti samo u  opremu, sanaciju, adaptaciju i izgradnju objekata uloženo čak 1.001.235.424,15 dinara. Grad Subotica je u tom periodu za objekte osnovnog i srednjeg obrazovanja izdvojio 405.225.352,60 dinara. Trudićemo se da i u 2024. godini ispunimo zacrtane ciljeve u rekonstrukcijama i adaptacijama škola osnovnog i srednjeg obrazovanja, kako bismo vama mladima obezbedili što kvalitetnije uslove za vaš razvoj, za vaš napredak“, rekao je Bakić.

Prisutnima se obratila i predsednica Društva matematičara Subotice, Jasmina Dulić, koja je kazala da očekuje da će se na državno takmičenje iz matematike za osnovce, koje će se 11. maja održati u Valjevu, plasirati dvoje ili troje učenika osnovnih škola. Istakla je da se na republičko takmičenje iz matematike za srednjoškolce, zakazano za 20. april u Novom Pazaru, plasiralo sedam učenika i da su svi oni iz subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“.

 

Na današnjoj svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su i diplome učenicima trećih razreda osnovnih škola koji su učestvovali na Gradslkom takmičenju iz matematike održanom u OŠ „Miroslav Antić“, na Paliću.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.