Subotica: Ekonomski fakultet dobio novu savremenu laboratoriju

donacija - inspira grupa - subotica
SUBOTICA – Zahvaljujući donaciji Inspira grupe, Ekonomski fakultet u Subotici dobio je Centar za izvrsnost za upravljanje softverskim proizvodima, gde će se ubuduće obrazovati produkt menadžeri. Ovo zanimanje postaje sve traženije na tržištu rada, zbog čega se Inspira grupa uključila u ovu priču.

Kako poručuju iz Inspira grupe, uz čiju pomoć je otvorena laboratorija, ulaganje u razvoj produkt menadžera je važno za čitavu privredu  koja će sa sve većom digitalizacijom imati i sve veću potrebu upravo za ovim kadrovima.

„Prednosti digitalnog doba u kom živimo nisu rezervisane samo za programere, nego i za  druga tech i ne-tech zanimanja, jer sa zrelošću naše IT industrije razvijaju se kompleksne IT usluge kao i razvoj sopstvenih proizvodašto povećava potrebu za drugim tehnološkim, ali i ne-tehnološkim zanimanjima. To smo prepoznali unutar Inspira grupe, pa smo posebnu pažnju posvetili ulaganju u produkt menadžere, svesni da zvanična edukacija za ovu poziciju ne postoji u obrazovnom sistemu. Ovom saradnjom sa Ekonomskim fakultetom usmereni smo na definisanje kompetenci za budući profilkoji će poslovnoj zajednici pomoći da dobije dobar kadar, a Fakultetu da podigne kvalitet nastave novim profilom koji je zanimanje budućnosti“, rekao je Branimir Gajić, direktor Inspira grupe.

A da bi tržištu ponudili kvalitetne produkt menadžere, prvi zadatak nootvorenog Centra biće da istraži koje se to sve kompetencije zahtevaju od ovog zanimanja, zatim i da se formira set kurseva namenjen kako studentima, tako i svim zainteresovanima, kako bi na koncu ovaj program uvrstili u formalno obrazovanje, navode sa Ekonomskog fakulteta.

„Laboratorija posvećena profesoru Stjepanu Hanu, nastala je kao jedan od rezultata višegodišnje saradnje Ekonomskog fakulteta u Subotici i Inspira grupe. Sama ideja je osmišljena i uobličena kroz saradnju rukovodioca Katedre za poslovnu informatiku prof. dr Predraga Matkovića i osnivača i direktora Inspira grupe Branimira Gajića. Svakako da ova ideja nije samo u računarima i klupama, koje se nalaze u laboratoriji Stjepan Han. Ona se prostire mnogo dalje, a njena realizacijazahteva ozbiljan rad na razvoju Centra izvrsnosti u oblasti upravljanja softverskim proizvodima“ – istakla je doc. dr Mirjana Marić, koordinatorka Centra za izvrsnost-

„Laboratorija “Stjepan Han” nosi ime nešeg bivšeg profesora i dekana Stjepana Hana koji se smatra pionirom Poslovne informatike ne samo na našem Fakultetu već i na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Zahvaljujem se Inspira grupi koja je naš Fakultet prepoznala kao adekvatnog partnera na ovom projektu. Otvaranjem ovog Centra, pre svega, poboljšavaju se uslovi rada i studiranja na našem Fakutetu, ostvaruje se čvršća saradnja sa privredom, prate se potrebe privrede kroz razvoj i promociju upravljanja softverskim proizvodima“ – dodao je prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: