Subotica: Pokazna vežba simulacije požara u Domu učenika

Pokazna vežba
SUBOTICA – U Domu učenika srednjih škola u Subotici,  izvedena je pokazna vežba evakuacije u slučaju požara.

Simulacija požara realizovana je u organizaciji subotičke Vatrogasne službe i Crvenog krsta, a prema rečima direktora Doma učenika, Nenada Kozomore, ovakve vežbe su od izuzetne koristi, te je poželjno realizovati ih i ubuduće, kako u dnevnim , tako i u noćnim uslovima.

Prema utvrđenom protokolu, nakon oglašavanja sirene za uzbunu, zaposleni i vaspitaci Doma evakuisali su učenike po spratovima, a kada su svi bezbedno napustili zgradu i okupili se na zbornom mestu, usledio je ulazak vatrogasne službe i službe Crvenog krsta. Kako navode organizatori akcije, cilj vezbe je ostvaren, jer su stanari Doma  naučili kako je potrebno pravilno reagovati u slučaju požara, i bezbedno sebe i druge iz svog okruženja dovesti do zbornog mesta.

„Današnjoj vežbi, koja je trajala oko 45 minuta, prisustvovalo je svih  250 stanara Doma učenika i svi zaposleni” naveo je direktor Kozomora, i dodao: „Ujedno smo proverili i mere koje smo ranije preduzeli a to je sistem trenutnog evidentiranja dece u domu. Akcija je uspešno završena i konstatovali smo šta treba  ispraviti odnosno  koji su nedostaci ako bi se desio neželjeni događaj.”

Sledeća vežba, kako je najavio, će biti evakuacija dece iz doma u slučaju požara u toku noćnog režima rada ustanove.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: