Starinski recept: Napravite najukusniju krempitu koju ste probali

Topi se u ustima

Sastojci:

7 žumanaca
7 kašika šećera
5 kašika mlake vode
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 male šoljice ulja
Ovu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore.

Potrebno za fil:

4 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
7 belanaca –
7 kašika šećera
Priprema:

Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding.

Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi. Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo kora. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.