Stara Pazova: Usvojen Program podrške poljoprivrednicima

STARA PAZOVA – 28. sednica SO Stara Pazova počela je odavanjem počasti minutom ćutanja preminulom odborniku Radivoju Đukiću iz Nove Pazove iz odborničke grupe Izbor za našu opštinu nakon čega je usvojen izveštaj Mandatne komisije o prestanku njegovog mandata.

Prisutno je bilo 44 odbornika aktuelnog saziva, koji su između ostalog većinom glasova usvojili  Izmene i dopune Plana generalne regulacije Vojke, Lokalnog akcionog plana za upravljanje migracijema do 2027. godine i  Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Stara Pazova za 2023. godinu. Isti podrazumeva dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalne konkurse za dodelu bespovratnih sredstava, za podršku proizvođačima mesa, mleka, voća i povrća i za podršku pčelarstvu koji će biti raspisani u prvoj polovini aprila.

Takođe je zeleno svetlo dobio i Plan  generalne regulacije Vojke i nekoliko predloga o imenovanju novih članova Upravnog odbora  Narodne biblioteke, PU Poletarac i Opštinske stambene agencije.

Odbornička pitanja su se odnosila na saniranje kišne i fekalne kanalizacije u Novoj Pazovi, produženju autobuske linije 706 i Bevoza do Nove Pazove i na izgradnju vodovoda u Vojki. Čule su se pozitivne reakcije na aktuelnu rekonstrukciju puta u pravcu Nova Pazova – Vojka i Vojka – Krnješevci.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: