Stara Pazova: Prezentacija solarnog katamarana

STARA PAZOVA – U okviru redovnih aktivnosti članova Međuopštinske organizacije za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, u  prostorijama Slovačkog parahijskog doma u Staroj Pazovi, sinoć je održana nesvakidašnja prezentacija solarnog katamarana.

Deo aktivnosti  je fokus  na prilagođenim obrazovnim aktivnostima za decu sa posebnim potrebama i ljude sa invaliditetom u koje su uključila i Međuopštinske organizacije za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Stara Pazova-Inđija, a rezultat saradnje domaćina sa firmom Kayak house biće 6 besplatnih vožnji katamaranom za članove ovog udruženja.

Kroz ovaj projekat, firma proizvodi i promoviše solarni katamaran za ekološki turizam, s ciljem smanjenja emisije ugljen-dioksida i smanjenja uticaja fosilnih goriva na životnu sredinu.

Projekat je finansijski podržala Vlada Japana u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine a deo aktivnosti u okviru njega su i radionice i besplatne vožnje za decu sa posebnim potrebama i ljude sa invaliditetom. Autor Milenko Našagaćin  je stručno predstavio izgradnju  katamarana i prikazao snimke plovidbe kojoj se članovi Međuopštinske organizacije za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Stara Pazova-Inđija raduju, jer su upravo potpisivanjem ugovora o saradnji dogovorili 6 besplatnih vožnji novim ekološkim plovilom.

Za  35 članova  Udruženja će to biti prilika da uživaju u prirodi, jer oni u svom programu aktivnoti praktikuju zanimljive i edukativne izlete.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.