Prošla godina bila uspešna za pčelare sa teritorije opštine Stara Pazova

STARA PAZOVA – Opštinsko udruženje pčelara Jedinstvo Stara Pazova broji oko 40 aktivnih članova, a prošlu godinu ocenjuju kako veoma uspešnu po proizvodnji meda ali i po novim, mlađim članovima, čulo se između ostalog sinoć na godišnjoj skupštini. 

Raduje činjenica da se mladi ljudi interesuju za ovu granu poljoprivrede koja je jako važna u celom lancu proizvodnje hrane i upravo zbog toga jedan od ciljeva za ovu godinu jeste promocija pčelarstva u lokalnoj zajednici, zatim poboljšanje zaštite zdravlja pčela, stručna edukacija članova i povećanje njihovog broja.

Foto: RTV Stara Pazova

U saradnji sa lokalnom samoupravom, ali i sa ostalim institucijama i udruženjima takođe je u planu je pošumljavanje sa medonosnim drvećem. Izveštaj o radu u prethodnoj i plan rada za ovu godinu, koje je podneo predsednik Ljubiša Šandar usvojeni su jednoglasno. Takođe su usvjeni i finansijski izveštaji za 2022. i 2023. godinu.

Dugogodišnji pčelar iz Golubinaca Slobodan Ivančević je ovom prilikom održao predavanje o tehnologiji proizvodnje meda u susret klimatskim promenama kojima se treba prilagoditi kako bi se opstalo sa akcentom na to, da treba poštovati prirodnu tehnologiju samih pčela  a do kraja marta u najavi je još nekoliko stručnih predavanja.

Udruženje pčelara ima dobru saradnju i podršku Opštine Stara Pazova i predsednika Đorđa Radinovića, koji je podržao i ovaj skup.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.