logo transparend vojvodina uzivo

Stara Pazova: Jubilarnim davaocima krvi uručena priznanja

STARA PAZOVA – Crveni krst Stara Pazova i ove godine obeležava 14. jun, odnosno Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Tim povodom organizovan je prijem višestrukih davalaca krvi. Ovaj izuzetan događaj nije samo prilika da se podigne svest o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, već i da se oda počast hrabrim pojedincima koji su svojim postupcima učinili svet boljim mestom.

Neki od davalaca ostvarili su više od deset davanja krvi, što jasno pokazuje posvećenost i predanost ovom humanitarnom činu. Događaj služi i da se podigne svest o potrebi za dobrovoljnim davanjem krvi ali i da se oda počast svim dobrovoljnim davaocima krvi koji svojim nesebičnim postupkom spašavaju milione ljudi širom sveta.

Crveni krst opštine Stara Pazova godišnje prikupi oko 1200 jedinica krvi. U bazi podataka nalazi se 2500 registrovanih davalaca, dok je polovina redovna i aktivna. Godišnje orgnizuje 30 redovnih akcija, a već za vikend planirane su dve, i to u Vojki i Golubincima. Leto je period godine kada su rezerve krvi smanjene, te iz tog razloga upućujemo apel na sve, a posebno na one sa nultom negativnom krvnom grupom da se odazovu na neku on narednih akcija i time učine humano, veliko delo.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.