logo transparend vojvodina uzivo

U Rumi obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

RUMA – Crveni krst Ruma povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovao je u Gradskoj kuću dodelu priznanja višestrukim davaocima rumske opštine.

Tokom 2023. godine građani naše opštine poklonili su ukupno 1.584 jedinica krvi, kako na organizovanom akcijama na teritoriji Opštine, tako i u Institutu za transfuziju krvi Srbije i Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine.

Plaketama i priznanjima nagrađeno je ukupno 135 davalaca, 66 ih krv je dalo pet puta, tridesetoro 10 puta, 20 davalaca krv je dalo 20 puta, desetoro 35 puta, 50 puta krv je dalo šest sugrađana i troje 75 puta, koji su nagrađeni srebrnim planetama.

„Rad Crvenog krsta Ruma će i dalje biti usmeren na vaspitno-motivacioni rad, propagiranje i animiranje novih dobrovoljnih davalaca krvi, a prvenstveno mladih. Stoga, Crveni krst, sledeći svoju misiju na ublazavanju ljudske patnje, mobilizacijom snaga čovečnosti, promocijom i unapređenjem humanitarnih vrednosti unutar zajednice, značajno mesto u svom radu posvećuje dobrovoljnom davalaštvu krvi i Vama, kao pojedincima kojima danas iskazujemo poštovanje i duboku zahvalnost“, rekao je Marko Ćulibrk, sekretar Crvenog krsta Ruma. čestitajući svima 14. jun – Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

U ime Opštine Ruma davaocima i organizaciji Crvenog krsta zahvalila se Biljana Popović Jovanović, zamenica predsednika Opštine Ruma.

„Svima upućujem čestitke i divljenje, jer za davalaštvo pored dobre volje potrebna je i hrabrost. Vi ste primer kako ljudi treba da se ponašaju, posebno mladim generacijama. Pored starijih, ovde vidim mnogo zena, mladih koji daju nadu da će mlade generacije krenuti vašim stopama na najhumanijem putu“, istakla je Biljana Popović Jovanović.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.