Šta se dešava sa telom ako pijemo pivo?

Od 2007. do 2020. tim naučnika u Španiji sprovodio je istraživanje o uticaju, uglavnom, alkoholnih pića na zdravlje.

Neke od studija koje su naučnici pregledali ukazuju na to da sastojci koji ok se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje.

Još jedan zaključak do kojeg su tokom istraživanja došli je to da umerena konzumacija piva ima dobar uticaj na zdravlje. Jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde.

Umerena konzumacija piva štiti od kardiovaskularnih bolesti

Istraživači tvrde da pet od šest studija koje su izabrali za pregled tvrdi kako umereno ispijanje alkohola može da štiti od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopšte pod većim rizikom od razvoja nenormalnih dijabetesa od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo se povezuje sa zdravom gustinom kostiju

Ako posmatramo gustinu kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo, konzumirali pivo u manjoj opasnosti.

Ponudili su i naučno objašnjenje: “Drugi sastojci piva deluju u sinergiji sa silikonom i stimulišu rad ćelija koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu remineralizaciju kostiju i zuba”.

Pivo može da snizi holesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže razvijanju dobrog holestrola u organiznu koji reguliše proizvodnju onog lošeg zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanasa.

Naučnici koji su učestvovali u izradi studije posebno ističu da gore pomenuti benefiti važe kada se konzumira umerena količina piva. Svako preterivanje napraviće potpuno suprotan efekat i pogoršati zdravstveno sanje. Ipak, na osnovu rezultata do kojih je došla studija i dalje ostaje dobar razlog da se nazdravi uz kriglu piva, ali najviše jednu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: