Šta mislite da li na Zemlji ima više stabala ili zvezda u našoj galaksiji?

Odgovor je iznenadio čak i naučnike

Dok zvezde blistaju na noćnom nebu i čine se beskrajnim, nedavna istraživanja otkrivaju nešto zapanjujuće. Prema procenama NASA-e, u našoj galaksiji postoji između 100 i 400 milijardi zvezda. Međutim, iznenađenje dolazi kada uporedimo ovu cifru sa brojem stabala na našoj planeti.

Foto: Pixabay

Ovo otkriće ne samo da baca novo svetlo na bogatstvo prirodnih resursa naše planete, već i potencira važnost očuvanja šuma kao ključnog elementa u borbi protiv klimatskih promena.

Stabla igraju ključnu ulogu u apsorpciji ugljen dioksida, jednog od glavnih gasova staklene bašte, pomažući tako u smanjenju globalnog zagrevanja. Pored toga, šume su dom za brojne životinjske vrste, a takođe su i izvor hrane, sklonište i sredstvo za preživljavanje za milione ljudi širom sveta.

Dok je svemir neizmerno prostran sa nezamislivim brojem zvezda, očigledno je da Zemlja nosi svoje bogatstvo u zelenim krošnjama koje prekrivaju kontinente. Ova saznanja mogu poslužiti kao podsetnik da je očuvanje i povećanje šumskih površina od suštinskog značaja za očuvanje zdravlja naše planete.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: