Srpska pravoslavna opština Baranda: Uručene crkveno-opštinske zahvalnice darodavcima

BARANDA – Srpska pravoslavna opština Baranda priredila je svečanost povodom završetka građevinskih radova na izgradnji doma, obnovi krova crkve i postavljanja behaton staza i platoa.

Posle liturgije u crkvi Svetog Oca Nikolaja, namesnik opovački, protonamesnik Željko Milovanov je uručio crkveno-opštinske zahvalnice firmama i pojedincima koji su svojim prilozima pomogli obnovu crkve i izgradnju Svetosavskog doma.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao zajedništvo Baranđani koji su pored projektnih sredstava lokalne samouprave uspeli da svojim prilozima prikupe značajna sredstva.

“Mi smo kao lokalna samouprava dobili priznanje od naše Srpske pravoslavne crkve s obzirom na sredstva koja smo na početku godine inicirali, a to je bilo 300.000 dinara za renoviranje krova crkve u Barandi. Oni su to tada naveli kao prioritet i to je bio inicijalni novac kojim su počeli celu ovu akciju ali osim naših sredstava meštani su se odazvali u velikom broju, privrednici, poljoprivrednici, tako da je taj novac sa početnih 300.000 otišao na milion i po. Srpska pravoslavna crkva je dobila potpuno novi krov koji će im služiti decenijama”, rekao je Markov.

Učešće na današnjoj liturgiji bilo je navljeno i od strane Banatske eparhije ali je zbog neodložnih poslova vladika Nikanor bio sprečen da dođe. Arhijerejske gramate u rangu zadužbinara namenjene Opštini Opovo, Agros doo Opovo, Dejanu Joviću, Žarku Kljajiću, Boži Veresiji i Predragu Babinu, episkop banatski Nikanor uručiće naknadno.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još: